Specialist in supplements en fitness accessories 0299 431568 info@strongnhealthy.nl

Hoe verhoog je je testosteronspiegel?

Mannen, wisten jullie dat je testosterongehalte na je 25e afneemt? Gelukkig niet heel snel, maar als je voorbij de 25 bent, dan neemt het wel degelijk af. Volgens de World Health Organization (WHO) heeft een man van 70 nog maar 10-20% van het testosterongehalte in vergelijking met toen hij 25 was. Gelukkig kun je je testosteronspiegel verhogen.

Krachttraining meest efficiënt

Wil je op een natuurlijke manier je testosteronspiegel verhogen dan is krachttraining de meest effectieve en efficiënte manier om het op eigen kracht te verhogen. Het beste resultaat haal je door je spieren kort en krachtig te trainen. Doe korte sets met weinig reps en geef alles wat je in je hebt! Doe liever iets teveel dan te weinig. Gebruik veel gewicht en weerstand. Zo verhoog je natuurlijk je testosteronspiegel.

Train al je spiergroepen en train de belangrijkste groepen extra intens. De belangrijkste groepen zijn: je rug-, borst- en bovenbeenspieren. Effectieve oefeningen hiervoor zijn compound oefeningen. Dat zijn oefeningen die meerdere groepen tegelijk trainen. Goede compound oefeningen voor je testosteron zijn:

  • Squats
  • Bank- en/of opdrukken
  • Deadlifts
  • Pull ups
  • Dips
  • Lunges
  • Bent over barbel row

Hoe vaker je traint, hoe groter je spieren worden en hoe meer testosteron je produceert. Probeer 2 tot 3 keer per week intensieve krachttrainingen te doen. Maar luister wel altijd naar je lichaam. Probeer wel alles te geven wat je hebt en liever iets meer dan te weinig, maar zorg dat je het niet forceert of overbelast. Zorg daarom dat je ook genoeg rust neemt voor je lichaam om te herstellen.

Zink verhoogt testosteron

Naast krachttraining werkt zink ook testosteron verhogend. Probeer daarom ook voldoende zink binnen te krijgen om je natuurlijke testosteronspiegel omhoog te krijgen. Een man heeft gemiddeld 11 gram zink per dag nodig. Zink zit onder andere in producten als bonen, noten, zaden en oesters. Uiteraard zijn er ook veel voedingssupplementen die een goede dosis zink bevatten om je testosterongehalte een boost te geven. Ook vitamine D werkt hier goed voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *