Specialist in supplements en fitness accessories 0299 431568 info@strongnhealthy.nl

2 tips voor een wedstrijd ja of nee?

Vaak krijg ik van vechtsporters die voor het eerst de ring in gaan de vraag of ik nog tips voor ze hebt.
vandaar dat ik mijn eerste blog zal wijden aan de 2 in mijn ogen belangrijkste dingen die je moet weten en/of overwegen voor je eerste kickboks of mma wedstrijd.

1:Zorg dat je lichamelijk in vorm bent.

Een wedstrijd is geen grap en vreet een hoop energie, vaak zie ik en heb het zelf ook meegemaakt dat nieuwelingen al na de eerste ronde al kapot zijn. Zorg daarom dat je genoeg traint(niet te weinig maar ook zeker niet te vaak!!)en je naar je trainer luistert.
Bij je lichamelijke vorm hoort ook gezond en op de goede tijdstippen eten, de juiste voedingssuplemmenten niet roken of alcohol zuipen en genoeg rusten.
Vermijd in je wedstrijdvoorbereiding de burgerkoning en de grote gele M en zeg in de maand voor je partij gewoon ‘NEE ik ga vroeg naar bed’ wanneer je vrienden je mee vragen om te gaan stappen op zaterdagavond.
Realiseer jezelf voordat je een wedstrijdvoorbereiding aan gaat dat het geen gezellig potje voetbal op zaterdagmiddag is maar een keiharde knokpartij en dat als je niet in vorm bent je een grote kans maakt op een ouderwets pak slaag van je tegenstander die wel goed getraind heeft. neem het dus serieus en hou er rekening mee dat het je veel inspanning gaat kosten op zowel lichamelijk als sociaal gebied.

2 Zorg dat het tussen de oren goed zit:

De spanning die een wedstrijd met zich mee brengt is groot en niet iedereen kan dit aan, ik heb vaak genoeg gezien dat nieuwelingen dichtklappen, hoe hard ze ook getraind hebben en hoe goed ze ook zijn op de training puur omdat het tussen hun oren niet goed zat (zelf heb ik dit helaas ook een aantal keer meegemaakt).
Een zaal vol zit met mensen wiens ogen allemaal op je gericht zijn en dat je tegenstander maar een doel heeft, namelijk jou verslaan.
Het enigste advies wat ik hier over kan geven is denk goed na voor je een wedstrijd aan gaat stel jezelf de vragen: wil ik dit wel? En waarom wil ik dit? praat er ook is over met je trainer of met de mensen in je sportschool die al wedstrijdervaring hebben. Bezoek een aantal gala’s proef de sfeer en zeg dan na goed nadenken ja of nee tegen je eerste partij, het is iets wat JIJ zelf graag moet willen voel je niet bezwaard om nee te zeggen hoe graag je vrienden, trainer, vader, moeder of wie dan ook  willen dat jij gaat vechten.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips.

Tot de volgende keer

Mazzel!

Nills

424501_10200857873382239_1757721647_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *